- Mads Fuglede

Valg i USA

- Mads Fuglede

Uanset om man kan lide det eller ej, så er Washington D.C verdens politiske hovedstad. Beslutninger herfra påvirker resten af kloden i et omfang der gør, at man kan hævde, at amerikanernes ledere ikke blot er deres egne, men hele verdens ledere.

Amerikansk politik er meget mere end præsidentembedet, men omfatter alle de politiske institutioner i USA. Eksempelvis er den amerikanske præsidents handlemuligheder meget begrænset indenrigspolitisk, hvorimod han/hun har meget friere tøjler udenrigspolitisk. Amerikansk politik er interessant af en række årsager ud over, at det påvirker resten af verden. USA er verdens ældste forfatningsbaserede demokrati og derfor har amerikanerne en række erfaringer som man kan vurdere - enten fordi de er på vej til os, eller fordi vi ønsker at forhindre, at europæisk eller dansk politik udvikler sig i den retning.

Meget af det der foregår "over there" virker fremmed for os: Tonen i amerikansk politik er usædvanlig barsk. Republikanernes første kandidat blev beskyldt for at være kannibal og sidenhen har man haft en praksis for at gå meget hårdt til sine modstandere. Der er ligeledes usædvanlige høje summer involveret i en amerikansk valgkamp, og man vælger præsidenter, der ikke har fået flertal af stemmerne. Det har alt sammen sine grunde, som Mads Fuglede vil komme nærmere ind på i løbet af dette foredrag.

Mads Fuglede er en af landets mest anvendte USA analytikere og har tidligere været fast kommentator på TV2 News. Mads Fuglede sidder nu i Folketinget for Venstre.

Nummer
20008 - Valg i USA
Første mødegang
torsdag den 30.01.20 kl. 19:30 - 21:30
Undervisere
Adresse

Per Kirkeby, Øverødvej 246 B, 2840 Holte

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 95,00
torsdag den 30.01.20

Kl. 19:30 - 21:30

Med Mads Fuglede

Øverødvej 246 B, 2840 (Per Kirkeby)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom