Spændende aftenskoletilbud - LOF-Skolen

LOF-Skolen

Viden i bevægelse

Kend din symaskine

...

Har du kendskab til alt det, du kan med din symaskine? Hvordan sikrer man sig, at symaskinen syer rigtigt med de mange slags tråde, undertråde og dekorationstråde? Hvad med flere lag og tykke stoffer?

Hvilke af de mange forskellige nåle skal anvendes til hvad ? Hvilke sømme og specialsømme skal bruges hvornår? Hvad kan de forskellige trykfødder anvendes til, fx. snegl, kaptrykfod, rynketrykfod m.fl.?
På kurset gennemgås alle symaskinens funktioner og korrekt brug af symaskinen, samt valg af nål og trykfod med udgangspunkt i LOF´s Janome-Easy Jeans maskine. Særlige trykfødder m.v. kan afprøves på skolens maskine.

Syteknikker og sømme afprøves i stoffer, skind og kunstmaterialer. Deltagerne udarbejder prøver med sømme, afslutninger, kanter og lynlåse (usynlig isyning), automatiske knaphuller mv. På holdet afprøver du div. trykfødder, så du kan vurdere, hvordan de er en hjælp for dig. Du får samtidig en chance for afprøve de mange slags nåle og tråde samt indlægsbånd m.v. - og du får hjælp, hvis der opstår problemer.

OBS: Materialeudgift kr. 250 pr. deltager (betales til underviseren på mødegangen), som dækker 18 - 20 forskellige symaskinenåle til hver deltager, syprøver med div. stoffer (på lige, på skrå og strikstoffer), samt lynlåse, vliseline, textureret tråd, elastiktråd m.v., samt kompendium.

Deltageren medbringer egen symaskine med tilhørende brugsanvisning samt div. tilbehør.

  • Nummer 28681 - Kend din symaskine
  • Start 10.03.18 kl. 09:00-16:10
  • Underviser(e) Lene Press
  • Adresse Farum Kulturhus, Stavnsholtvej 3, 3520 (kort)
    LOF lokale, 24,2
  • Lektioner 8,00
  • Priser
    Almen   DKK 400,00
Dato Tid Sted Underviser(e) Kort
10.03.2018 09:00-16:10 Farum Kulturhus Lene Press Kort

Underviser

Lene Press

Beklædningsdesigner fra Kunstindustriskolen 1970. Har haft eget firma, har udarbejdet kollektioner og modeller for en række firmaer, og har de sidste 40 år arbejdet fuld tid med undervisning af både lærere (VUC, højskoler, mv), studerende (Design- og Syskolen, Københavns Erhvervs akademi) og kreative mennesker indenfor fritidsundervisningen.

Dækker bredt alle relevante fag: Design, mønsterkonstruktion, modeludvikling, tilskæring og syning af alle former for beklædning og tilbehør inkl. tasker. Etablerede Design- og Syskolen i 1986, og har været leder af skolen siden 1994.

Er kreativ og aktiv, en god pædagog, og har undervisningserfaring med alle slags mennesker. Har pt. tilbud indenfor fritidsundervisning - aftener og weekender. Se mere på www.lenepress.dk