Vanebryderne

Vanebryderne er et nyt LOF koncept, der sigter mod at skabe varig livsstilsomlægning i givende fællesskaber, specielt med fokus på at borgere der er inaktive bliver aktive.

Vanebryderforløbet er modul opbygget med 5 moduler og varigheden kan være fleksibelt, men strækker sig som udgangspunkt over 9 mødegange á 3 timer fordelt på 4 måneder. I forløbet er indlagt refleksions uger hvor deltagerne selv tager ansvar og action på det tillærte.

Vanebryderne er dermed et særligt tilbud til personer, der gerne vil bryde med uhensigtsmæssige vaner, være mere aktiv i hverdagen og ikke mindst selv tage styring på, hvordan deres livsstil skal omlægges. Hos Vanebryderne er deltagerne selv med til at fastsætte mål for en varig livsstilsomlægning i givende fællesskaber. Herudover vil der være motivation til at danne frivillige mindre motions og måltidsgrupper.

Vanebryder forløbet har hver mødegang tre fokusområder
·       Den mentale vanebryder del
·       Måltider med fokus på groft og grønt
·       Introduktion til flere forskellige motionsaktiviteter.

Motivation og sundhedsvaner:
Holdet kommer til at arbejde med forskellige øvelser, som har at gøre med ændring af vaner og sund livsstil. Der vil også være små teoretiske input – bl.a. viden om hvordan vanens magt tager styring, vanebrydertrappen og viden om det at arbejde med mål, motiver og processer. Alle deltagerne kommer til at arbejde med deres egen vanebrydertrappe (SMART mål). Deltagernes erfaringer og den fremdrift som projektet lægger op til inddrages aktivt.

Motion:
Hver mødegang vil have forskellige former for motion. Motionen bliver tilrettelagt på et niveau, så alle kan være med – også hvis man er i dårlig form. Der vil blive arbejdet med inspiration til hjemmetræning og især motion i naturen.
Alle får udleveret en træningselastik, som vil blive anvendt ved alle mødegang med forskellige øvelser. Der vil være introduktion til forskellige lokale træningstilbud. Der vil også være små bidder med teori – bl.a. viden om motions betydning for helbredet ud fra Sundhedsstyrelsen anbefalinger.

Mad og måltider:
4-5 gange mødes holdet i et skolekøkken og laver sund mad, som kan inspirere til, hvordan de relativt let og billigt kan ændre madvaner i en sundere retning. Der vil også være en teori med fokus på viden om sund mad og måltidets betydning for helbredet. Udgangspunktet er de 10 kostråd fra Sundhedsstyrelsen.

Nummer
99070 - Vanebryderne
Første mødegang
mandag den 02.09.19 kl. 17:00 - 17:55
Adresse

Annonceres senere, , 2840 Holte

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 0,00
mandag den 02.09.19

Kl. 17:00 - 17:55

Med Underviser Oplyses Senere

, 2840 (Annonceres senere)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom