@Mikkel Grønlund/Christiansborg
  • Helene Lykke Evers

    Kunstformidler Helene Lykke Evers er mag.art. i kunsthistorie og storforbruger af museale kunstoplevelser, som hun gerne deler med andre.

    Hun har de seneste 10 år arbejdet som formidler og underviser ved flere forskellige museer og folkeoplysningsskoler i hele landet, samt på Folkeuniversitetet i København. Hendes stil er både informativ og underholdende, og det er hendes klare overbevisning, at kunst skal opleves i virkeligheden og helst i selskab med andre.

Kunsten på Kongens Christiansborg Slot

De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot har siden slottets genopførelse i 1920’erne dannet ramme om væsentligste begivenheder i Danmarkshistorien såsom proklamation af nye regenter fra balkonen mod Slotspladsen, statsråd, audienser, statsmiddage, kongelige fødselsdage og regentjubilæer. Af samme grund er netop disse lokaler nogle af de smukkeste og mest righoldigt udsmykkede i hele Danmark.
Det er en storslået oplevelse at gå op ad den røde løber til beletagen med De Kongelige Repræsentationslokaler, der foruden ekstravagante loftsudsmykninger, bonede gulve, træskærerarbejder og talrige forgyldninger også rummer en fin samling af kunst, der enten er skabt til slottet, såsom Bjørn Nørgaards gobeliner, eller malerier og skulpturer som har overlevet slotsbrandene i 1700- og 1800-tallet. Her er historiske kunstværker af blandt andre Nicolai Abildgaard, C.W. Eckersberg, Thorvaldsen og Laurits Tuxen. Kom med kunstformidler Helene Lykke Evers på opdagelse i De Kongelige Repræsentationslokaler og oplev kunsten i de imponerende omgivelser med egen øjne.

Mødested: Dronningeporten på Christiansborg Slot via Prins Jørgens Gård ti minutter før omvisningens start.

Det er vigtigt at skrive sig på venteliste, da vi opretter nye rundvisninger i takt med, at ventelisten er stor nok.

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark

Praktisk info

OBS! Mødested: Dronningeporten på Christiansborg Slot via Prins Jørgens Gård ti minutter før omvisningens start.

Vores guide, Helene Lykke Evers er kunsthistoriker og har arbejdet ti år som kunstformidler på Christiansborg Slot, hvorfor hun kender huset og især kunsten, malerier, skulpturer og arkitektur indgående.

Det er vigtigt at skrive sig på venteliste, da vi opretter nye rundvisninger i takt med, at ventelisten er stor nok.

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark

Nummer
24005CHRIST - Kunsten på Kongens Christiansborg Slot
Første mødegang
søndag den 21.07.24 kl. 16:00 - 17:30
Undervisere
Adresse

Christiansborg slot, Prins Jørgens Gård 5, 1218 København K

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 275,00
søndag den 21.07.24

Kl. 16:00 - 17:30

Helene Lykke Evers

Prins Jørgens Gård 5, 1218 (Dronningeporten)

Se på kort