• Ib Lorenzen
    Ib Lorenzen er dels uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet, dels uddannet typograf. Han har formidlet kunst på Louisiana i 25 år, og har i næsten lige så mange år holdt foredrag og diskuteret kunst på forskellige museer med kursisterne på forskellige aftenskoler. Foredragene kalder han for ”Kunst på tværs”, fordi det er en blandet landhandel, der har udspring i aktuelle udstillinger, mens museumsbesøgene kaldes "Nye aktuelle Udstillinger".

Kunst på Tværs

I billeder og ord med kunsthistorikeren Ib Lorenzen. Vi tager pulsen på kunstlivet med lysbilleder, ord og lidt musik. Foredragene behandler de aktuelle kunstudstillinger.

Sæsonens foredrag byder på følgende:

Statens Museum for Kunst:
Statens Museum for Kunst har efter flere års tilløb samlet en udstilling om Barokken.
Udstillingen viser en sprudlende historie om europæisk barok: En verden af drama og draperinger, teater og trediveårskrig, sanselighed og stærke følelser!.

SMK udstiller kunstnere som Rembrandt van Rijn, Peter Paul Rubens og Margareta Haverman, når historien om en tid præget af alkymi, tro og overtro, heksejagt, krig, kapitalisme og klimaudfordringer, bliver fortalt.

En af grundidéer i Barokken var, at livet er kort og døden er nær, men at man i kunsten kunne få et glimt af evigheden. Den tankegang kom til udtryk gennem et væld af symboler: Timeglas, kranier, sommerfugle, sæbebobler og slukkede stearinlys – alt sammen motiver, som skulle minde betragteren om livets forgængelighed.


Den Hirschsprungske Samling:
Den Hirschsprungske Samling viser et gensyn med Marie Triepcke Krøyer Alfven, hendes billedkunst, indretning og design. Vi ser også nærmere på de kunst og design bevægelser, der findes omkring 1900.

Udstillingen afdækker nye sider af Marie Krøyer, de netværk hun bevæger sig i og de kilder, som hun drager inspiration fra. Omkring 1900 er Marie Krøyer virke inspireret af en udveksling med et dynamisk og frugtbart kunstnerisk miljø - blandt andet den engelske Arts & Crafts bevægelse. Hendes design og talent for indretning danner mode blandt flere af periodens meningsdannere, og hun tilhører således den kunstneriske fortrop i tiden.

Glyptoteket:
Joaquín Sorolla – Lys i bevægelse
Joaquín Sorolla (1863-1923) er en af Spaniens mest betydningsfulde malere fra perioden mellem slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. Han er især berømt for sin behandling af lys, farver og naturfænomener. I udstillingen præsenteres væsentlige værker fra Museo Sorolla på Glyptoteket.

Sorolla var mester i at fange solens stråler og refleksioner på vandets overflade, og han skabte livlige malerier fulde af bevægelse. Han var draget af lyset og den brede horisont langs kysten. Sorolla er blevet forbundet med impressionismen på grund af sin interesse for lys, men han kan også ses som en naturalist i sit forsøg på at gengive sine omgivelser så nøjagtigt som muligt med et minimum af forvrængning.

I Danmark vækker Sorolla stærke associationer til den danske kunstnerkoloni, Skagensmalerne, især til kunstneren P. S Krøyer. Sorolla og Krøyer er fra den samme periode og herhjemme omtales Sorolla endda som ”den spanske Krøyer”. Det gør han særligt på grund af deres fælles interesse for friluftsmaleriet, men også fordi de begge skabte atmosfæriske og lysfyldte malerier, der indfangede naturen, folkelivet og hverdagslivets scener.

Ret til ændringer forbeholdes. Yderligere information hos Ib Lorenzen eller LOF-Skolen på tlf. 45 80 67 00.

Praktisk info

OBS! Datoen for forårets foredrag ligger ikke fast. Den vil du blive informeret om senere.
Nummer
24101 - Kunst på Tværs
Første mødegang
fredag den 03.11.23 kl. 10:00 - 12:00
Undervisere
Adresse

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte

Se på kort

Mødegange
3
Ny pris (hold er startet)
Almen
DKK 280,00 420,00
fredag den 03.11.23
Er blevet afholdt
fredag den 08.12.23

Kl. 10:00 - 12:00

Ib Lorenzen

Øverødvej 246 B, 2840 (Per Kirkeby)

Se på kort

fredag den 23.02.24

Kl. 10:00 - 12:00

Ib Lorenzen

Øverødvej 246 B, 2840 (Per Kirkeby)

Se på kort