• Ib Lorenzen
    Ib Lorenzen er dels uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet, dels uddannet typograf. Han har formidlet kunst på Louisiana i 25 år, og har i næsten lige så mange år holdt foredrag og diskuteret kunst på forskellige museer med kursisterne på forskellige aftenskoler. Foredragene kalder han for ”Kunst på tværs”, fordi det er en blandet landhandel, der har udspring i aktuelle udstillinger, mens museumsbesøgene kaldes "Nye aktuelle Udstillinger".

Nye aktuelle udstillinger - Søndag

Vi besøger højaktuelle kunstudstillinger med kunsthistoriker Ib Lorenzen. Vi mødes til en række fornøjelige søndagsseancer. Vi mødes på udstillingsstedet. Entré betales særskilt, dog med grupperabat.

Øregaard Museum:
HALMSTADGRUPPEN – Et knudepunkt i avantgardens netværk.
Den svenske kunstnerkreds Halmstadgruppen bliver dannet i 1929 af seks kunstnere, som deler den samme vision: De ønsker at udforske og etablere den moderne kunst i Sverige. Halmstadgruppens virke over fem årtier, gør gruppen til verdens længst fungerende kunstnerkreds, og som enhver anden gruppering, der er formet af mellemkrigstiden, har Halmstadgruppen en bred, international kontaktflade.

Louisiana:
TYSKLAND 1920'ERNE – Neue sachlichkeit 
Willkommen til en rejse gennem det brølende og eksplosive kunst- og kulturliv i 1920'ernes Weimarrepublik. I centrum står tidens markante bevægelse ”Neue Sachlichkeit” og dens nøgterne realisme, der spænder fra det krasse og satiriske til det knivskarpe, nærmest kliniske.

Statens Museum for Kunst:
CARL BLOCH - En superstjernes deroute
I foråret 2023 viser SMK den hidtil største udstilling med den danske kunstner Carl Bloch (1834 – 1890). Få danske kunstnere har lidt samme skæbne som Carl Bloch. Mens han levede var han berømt og højt rangeret, men efter hans død blev han stort set skrevet ud af kunsthistorien og hans billeder sat på magasin. Kritikerne hævdede, at hans kunst var utidssvarende. Han var ikke moderne “på den rigtige måde”. Glæd dig til at opdage eller genopdage fænomenet Carl Bloch – en spektakulær kunstner, der led et brat fald fra superstjerne til prygelknabe.

Ret til ændringer forbeholdes.
NB! Ring venligst til LOF og hør om eventuelle programændringer, hvis De ikke deltager første mødegang. Eller se ændringer på hjemmesiderne: www.lofskolen.dk eller http://ibart.dk/ibart.html.


Praktisk info

NB! Vi mødes på udstillingsstedet. Entré betales særskilt, dog med grupperabat.
Nummer
23103 - Nye aktuelle udstillinger - Søndag
Første mødegang
søndag den 06.11.22 kl. 11:00 - 11:45
Undervisere
Adresse

Øregaard Museum, Ørehøj Allé 2, 2900 Hellerup

Se på kort

Mødegange
3
Pris
Almen
DKK 480,00
søndag den 06.11.22

Kl. 11:00 - 11:45

Ib Lorenzen

Ørehøj Allé 2, 2900 (Indgangen)

Se på kort

søndag den 04.12.22

Kl. 11:00 - 11:45

Ib Lorenzen

Gammel strandvej 13, 3050 (Indgangen)

Se på kort

søndag den 12.03.23

Kl. 11:00 - 11:45

Ib Lorenzen

Sølvgade 48-50, 1307 (Indgangen)

Se på kort