• Mads Holm Jørgensen

    Mads er cand.mag. i italiensk og har i flere omgange boet flere forskellige steder i Italien før og under studietiden. Hans speciale er oversættelse, og han har i særdeleshed arbejdet med tekster med store mængder dialekt og regionale islæt. Han fik sin sproglige opdragelse i palermitanske omklædningsrum før og efter lokale fodboldkampe under et længere ophold på Sicilien - ikke alle af de tillærte gloser optræder i lærebøgerne! Mads har boet i Nord-, Mellem- og Syditalien og har en stor interesse for regionale og lokale forskelle og kuriositeter. Derudover er han meget glad for den italienske musiktradition, navnligt de store ’cantautori’ – vise- eller folkesangere – som Fabrizio de André og Luigi Tenco.

    Mad og vin fylder også meget, og under mottoet ”Der er ikke noget, der hedder dårlig fodbold” bliver det til adskillige årlige ture til Italien, som må siges at kunne levere på disse tre områder.

    Udover at undervise driver Mads sin egen oversættervirksomhed.

    )

A1.2 og A1.3 Italiensk for næsten begyndere

Næsten-begynderkurset for dig, der vil have bedre ferier i Italien
Hvis du tidligere har lært en lille smule italiensk eller har taget et begynderkursus, er det her kurset, du skal fortsætte på.
Vi udvider dit lavpraktiske ordforråd, så du bliver endnu bedre til at tale med italienere og får genopfrisket de ord, du tidligere har lært.
Du lærer flere ord og tal, så du kan spørge til pris og antal på de italienske markeder, fx når du skal købe frugt og grønt. Netop grøntsagsmarkederne er jo noget af det mest karakteristiske for Italien, og når du kan føre nogle af de simple indkøbssamtaler her, kan du bedre mærke den italienske kultur. Især det med at tale om prisen er jo noget særligt italiensk.
Fortsætter indkøbsturen til de italienske tøjforretninger og modehuse, får du brug for gloser for farver, størrelser og forskellige stykker tøj som kjole, nederdel og bluse, så dem gennemgår vi selvfølgelig også, ligesom du lærer at spørge om vej til forretningerne.

En pizza capricciosa. Velbekomme
Har man sagt Italien, har man også sagt pizza og pastaretter. Derfor lærer du gloserne til forskellige slags pizza og de pastaretter, som italienerne ikke uden grund er så berømte for. Listen over spændende retter med pasta indeholder mange flere varianter end spaghetti carbonara. Samtidig gennemgår vi, hvad italienerne ynder at drikke til. Ofte øl og vin. Men der er også andre muligheder, ligesom du lærer gloserne til italienernes typiske morgenmad.
I den sjove afdeling får du et godt indblik i de italienske fester, og vi har et helt kapitel om de klassiske landsbyfester med boder, forlystelser, dans og musik.
De fleste, der elsker Italien, tager en tur til Rom før eller siden. Derfor gennemgår vi flere af de populære seværdigheder i den italienske hovedstad, historien bag, og hvorfor seværdighederne er blevet så berømte. I den lavpraktiske og private afdeling lærer du mere om det italienske familieliv, og hvorfor familiebåndet i Italien er så stærkt, at søndag ofte er familiedag.
Selv om det primære fokus fortsat er på at blive bedre til at snakke, bygger vi videre på grammatikken. Vi repeterer nutidsverberne og passato prossimo, og du lærer nogle af de nyttige, uregelmæssige verber. Herudover lærer du mange af ejestedordene som din, min, hans, hendes, ligesom du fremover vil kunne nuancere dine samtaler yderligere med tidsudtryk som i dag, i morgen, i går, formiddag og eftermiddag.

Praktisk info
Vi fortsætter med lærebøgerne Passaparola 1 og 2, hvor vi læser kapitel 13-26. Har du ikke Passaparola 1, når kurset begynder, skal du købe den. Det kan du med fordel gøre på shop.systime.dk.

Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.

Undervisningsplatformen Moodle
Moodle er Studieskolens online læringsmiljø, som vi bruger på alle kurser. Du får en personlig adgang til Moodle, og så kan du:

- se din undervisningsplan og dit undervisningsmateriale
- finde information om de enkelte undervisningsgange
- få adgang til hjemmearbejde
- se videoer og andet ekstramateriale, som din underviser lægger op
- kommunikere med din underviser og dine medkursister.

Hvis du bliver syg eller er fraværende i løbet af kurset, så kan du altid følge med og indhente det forsømte på Moodle.


Dette kursus udbydes i samarbejde med Studieskolen i København.

OBS Der gælder specielle betingelser ved afmelding eller flytning til et andet sproghold.

Annullering eller overflytning til andet hold.
Du kan annullere din tilmelding eller blive flyttet over på et andet hold op til en uge, før dit kursus starter. Herefter er din tilmelding bindende. Ved overflytning til et andet hold bedes du først kontakte Studieskolen på 33 18 79 79 med henblik på at finde det korrekte hold. Ved annullering af kursustilmelding og dermed tilbagebetaling fratrækker vi et administrationsgebyr på 100 kr.

Se alle betingelser på vores hjemmeside http://lofskolen.dk/information/afmelding/.

Praktisk info

NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online – fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning.
Nummer
21357 - A1.2 og A1.3 Italiensk for næsten begyndere
Første mødegang
mandag den 08.02.21 kl. 13:00 - 15:30
Undervisere
Adresse

Farum Kulturhus, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum

Se på kort

Mødegange
17
Ny pris (hold er startet)
Almen
DKK 891,00 2525,00
mandag den 08.02.21
Er blevet afholdt
mandag den 22.02.21
Er blevet afholdt
mandag den 01.03.21
Er blevet afholdt
mandag den 08.03.21
Er blevet afholdt
mandag den 15.03.21
Er blevet afholdt
mandag den 22.03.21
Er blevet afholdt
mandag den 12.04.21
Er blevet afholdt
mandag den 19.04.21
Er blevet afholdt
mandag den 26.04.21
Er blevet afholdt
mandag den 03.05.21
Er blevet afholdt
mandag den 10.05.21
Er blevet afholdt
mandag den 17.05.21
Er blevet afholdt
mandag den 31.05.21

Kl. 13:00 - 15:30

Mads Holm Jørgensen

Stavnsholtvej 3, 3520 (LOF lokale, 24,2)

Se på kort

mandag den 07.06.21

Kl. 13:00 - 15:30

Mads Holm Jørgensen

Stavnsholtvej 3, 3520 (LOF lokale, 24,2)

Se på kort

mandag den 14.06.21

Kl. 13:00 - 15:30

Mads Holm Jørgensen

Stavnsholtvej 3, 3520 (LOF lokale, 24,2)

Se på kort

mandag den 21.06.21

Kl. 13:00 - 15:30

Mads Holm Jørgensen

Stavnsholtvej 3, 3520 (LOF lokale, 24,2)

Se på kort

mandag den 28.06.21

Kl. 13:00 - 15:30

Mads Holm Jørgensen

Stavnsholtvej 3, 3520 (LOF lokale, 24,2)

Se på kort