Sæsonens Kulturbegivenheder

Sæsonens Kulturbegivenheder

Her kan du se programmet for Sæsonens Kulturbegivenheder (forår 2020).

Uge 4 den 23.1 Marie Louise Kjølbye (Lokale: Bo Bojesen)

Drømmen om et bedre liv.

I Sara Omars roman Skyggedanseren lærer en lille pige på den hårde måde at drømme sig væk fra sin barske virkelighed i irakisk Kurdistan. Selv lever den dansk-kurdiske forfatter under politibeskyttelse. Desuden læser vi Yahya Hassan 2, den egyptiske forfatter Alaa Al-Aswanys roman om Det arabiske Forår Jeg løb mod Nilen og endelig Sharnush Parsipurs poetiske Kvinder uden mænd fra 1950’ernes Iran, som blev en bestseller i 2019.


Uge 5 den 30.1 Jørgen Blom (Lokale: Bo Bojesen)

Først i 2020 er der et overflødighedshorn af interessante filmtilbud. Jeg rækker ud efter bl.a. 1917 instrueret af Sam Mendes, guldpalmevinderen Parasite af Joon-hoo Bong og De forbandende år af Anders Refn. Også på Netflix findes filmguld, der ikke kan ignoreres.


Uge 6 den 6.2 Monna Dithmer (Lokale: Lokale: Bo Bojesen)

Vampyrer, genfærd og gangstere
Handler det kun om gys og kulørt underholdning, når Dracula, Riget og Bonnie og Clyde rykker ind på de store scener – til tonerne af Det Ny Teaters horrormusical Dance of the Vampires? Eller hvad er der på spil her i kulturens tyvetyve?


Uge 9 den 27.2 Marie Louise Kjølbye (Lokale: Bo Bojesen)

Kærlighed og forræderi.

 Michel Houellebecq har med Serotonin skrevet en stor roman om at forråde kærligheden. Dy Plambeck fortæller i Til min søster om at blive mor og genfinde sin tabte kærlighed. Maren Uthaug skriver i En lykkelig slutning om en slægt af bedemænd i syv generationer, mens den 74-årige Wendy i Dorrit Willumsens sjove Løg trækker tårer forelsker sig i en yngre mand, hun ikke kan se.

 

Uge 10 den 5.3 Jørgen Blom (Lokale: Bo Bojesen)

Amerikanske Terrence Mallick er én af de mest fantastiske instruktører i verden. Han er aktuel med A Hidden Life. Det er med at gribe lejligheden, når colombiansk film en sjælden gang når de danske biografer. Monos af Aejandro Landes byder på en sådan chance. Instruktørdebutanten Malou Reymann fortæller i En helt almindelig familie om en opvækst med en far, der fik foretaget en kønsskifteoperation. Mikkel Boe Følsgaard spiller hovedrollen.


Uge 12 den 19.3
Monna Dithmer (Lokale: Bo Bojesen)

Hvad vil det sige at være en god skuespiller?
Når Karen-Lise Mynster skal trække læsset som Mutter Courage på Det Kgl., er det et af de store skuespillerdyr, der går i aktion. Men hvad forstår man ved god skuespilkunst i dag? Vi skal se nærmere på skuespillere som bl.a.  Ole Lemmeke i Tjekhovs Kirsebærhaven over for Charlotte Munck og Carsten Bjørnlund i Strindbergs Leg med ild.


Uge 13 den 26.3
Marie Louise Kjølbye (Lokale: Bo Bojesen)

Kan vi tage samfundet alvorligt?

Kristian Bang Foss’ fine og morsomme Frank vender hjem er blevet kaldt en moderne Lykke-Per. I Udkanten fortæller Juli Zeh med sort humor om konflikter i en flække på landet i det gamle Østtyskland. Oplyst er Tara Westovers kloge og vittige selvbiografi om sin opvækst i Udkants-USA som barn af en familie, der er bange for regeringen.