Sæsonens Kulturbegivenheder

Sæsonens Kulturbegivenheder

Her kan du se programmet for Sæsonens Kulturbegivenheder (Efterår 2020).

Ovenstående billede er fra Republiques FAUST (Karoline Lieberkind)

 

Uge 40 den 1.10 Marie Louise Kjølbye (Lokale: Bo Bojesen)

Tidsånden til eftersyn. Hvad skete der med det, der før i tiden var ok?

Svenske Matilda Gustavssons ’undersøgelse’ Klubben beskriver Det svenske Akademis celebre voldtægtssag. I Samtykket beskriver Vanessa Springora om det forhold, hun som 13-årig fik til en 50-årig forfatter, hvis pædofili var kendt i hele Frankrig. Om forandringens vinde gennem 250 år vidner også Pernille Stensgaards veloplagte forlagshistorie Selveste Gyldendal. I Gennem glasvæggen fortæller skuespilleren Henning Jensen sin dramatiske historie om en depression, der i 1978 truede med at ødelægge hans liv.  


Uge 41 den 8.10 Monna Dithmer (Lokale: Bo Bojesen)

Hvem er Hamlet i dag?

Når Det Kgl. sætter überklassikeren Hamlet op med Esben Smed som breaking bad type, er det et spejl af vores liv her og nu. Hvad modspil kan Faust levere på Republique, hvor Olaf Johannessen sælger sin sjæl til djævlen?    

 

Uge 43 den 22.10 Jørgen Blom (Lokale: Lokale: Bo Bojesen)

En hyldest til druk og en japaner i udlandet.

Man ser vel altid frem til en Thomas Vinterberg-film. Nogle gange i særlig grad. Hans nye film Druk er efter sigende en (provokerende) hyldest til druk. Castet er meget stærkt. Jeg glæder mig.

Guldpalmevinderen Hirokazu Kore-eda har instrueret sin første film udenfor Japan. Med bl.a. Catherine Deneuve på rollelisten. Det er for spændende til at forbigå. Filmen hedder Sandheden.


Uge 45 den 5.11 Marie Louise Kjølbye (Lokale: Bo Bojesen)

Oprør med humor fra udkanten.

Kristian Bang Foss’ fine og morsomme Frank vender hjem er blevet kaldt en moderne Lykke-Per. I Udkanten fortæller Juli Zeh med sort humor om konflikter på landet i det gamle Østtyskland. Oplyst er Tara Westovers kloge og vittige selvbiografi om sin opvækst i Udkants-USA som barn af en familie, der frygter regeringen. Stine Pilgaards Meter i sekundet handler om at møde nye mennesker – som man ikke kan li’.

 

Uge 46 den 12.11 Monna Dithmer (Lokale: Bo Bojesen)

Masterclass i skuespilkunst.

Karen-Lise Mynster går i aktion som Brechts Mutter Courage som et af de store kgl. skuespillerdyr. Men hvad vil det sige at være en god skuespiller i dag? Vi skal punktere nogle myter og se nærmere på f.eks. Nicolas Bro, Morten Hee Andersen og Ena Spottag.


Uge 47 den 19.11 Jørgen Blom (Lokale: Bo Bojesen)

Instruktøren og skuespillerinden.

Jørgen Leth giver ikke op. Til trods for bentøjet driller nu han er kommet op i 80’erne. Han kalder sin nye dokumentarfilm Jeg går sit (filmiske) testamente. Et forsøg på at begribe de veje, han har gået gennem sit liv. De beslutninger, der blev truffet.

Miss Osaka er en ny dansk film med Victoria Carmen Sonne i hovedrollen. Alene pga. hendes tilstedeværelse introducerer jeg filmen med dansk films pt. stærkeste kvindelige skuespillerkort.


Uge 49 den 3.12 Marie Louise Kjølbye (Lokale: Bo Bojesen)

Hjemstavnslitteratur på finsk, svensk og japansk.

Johanna Sinisalos finske roman Ikke før solnedgang fortæller om en mands kærlighed til en ung trold. I Happy Sally fortæller én af Sveriges og Nordens største forfattere, Sara Stridsberg, om at lykkes og mislykkes. Debutanten Karin Smirnoff skriver om Udkantssverige i Jeg tog ned til Bror, mens Sayaka Muratas Døgnkioskmennesket tager pulsen på japansk arbejdsliv og -mentalitet.