• Ib Lorenzen
    Ib Lorenzen er dels uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet, dels uddannet typograf. Han har formidlet kunst på Louisiana i 25 år, og har i næsten lige så mange år holdt foredrag og diskuteret kunst på forskellige museer med kursisterne på forskellige aftenskoler. Foredragene kalder han for ”Kunst på tværs”, fordi det er en blandet landhandel, der har udspring i aktuelle udstillinger, mens museumsbesøgene kaldes "Nye aktuelle Udstillinger".)

Nye aktuelle udstillinger - Søndag

Vi besøger højaktuelle kunstudstillinger med kunsthistoriker Ib Lorenzen. Vi mødes til en række fornøjelige onsdags-, torsdags-, lørdags- eller søndagsseancer. Vi mødes på udstillingsstedet. Entré betales særskilt, dog med grupperabat.


1 runde: Gl. Holtegaard
FED LER - Krukker i kunsten nu
På rundfart i keramikkens verden
Gl. Holtegaard viser en gruppeudstilling med vaser og krukker produceret af et udvalg af danske, toneangivende billedkunstnere.
Udstillingen vises 28. aug. 2020 - 10. jan. 2021

 
2 runde: Den Hirsprungske Samling
Udlængsel.
P.S. Krøyers rejser i Europa sætter fokus på den rejseaktivitet, der var et vigtigt element i den kunstneriske dannelsesproces i 1800-tallets sidste årtier, og som Heinrich Hirschsprung i kraft af sin mæcenvirksomhed var med til at fremme. På udstillingen er rejsen et udgangspunkt for at forstå, hvordan kunstnere arbejdede i slutningen af 1800-tallet, og hvilke kredsløb de indgik i både herhjemme og i udlandet. Med særligt fokus på Krøyers kunstneriske dannelsesrejse i 1877-1881 og en række kunstnere fra hans samtid peger den på mobilitet som et vigtigt fundament for kunstnerisk udvikling.

 
3. runde: Arken
Baron Arild Rosenkrantz - En excentrisk kolorist. En søgende sjæl. En utraditionel baron.
Arild Rosenkrantz levede det meste af sit liv i udlandet, hvor han med inspiration fra både italienske, franske og engelske kunsttraditioner opnåede stor anerkendelse.
Som blot 20-årig udstillede han sine mytiske og religiøse motiver på den symbolistiske kunstsalon Salon de la Rose + Croix i Paris.
Senere blev han i USA oplært i glaskunst og rejste til England, hvor han med sine harmoniske og farvespektakulære glasruder indgik i den engelske Arts and Crafts-bevægelse.
Rudolf Steiner introducerede Arild Rosenkrantz til Goethes farvelære og farvernes iboende egenskaber, der fik stor betydning for kunstnerens udtryk.
Udstillingen vises 3. okt. 2020 - 2. maj 2021
 

4 runde: Nivågaard
Wilhelm Marstrand - Den store fortæller
Marstrand var en eminent kolorist, der mestrede komplicerede kompositioner, og så var han en begavet fortæller.
Netop fortællingen står ofte i centrum i de mange folkelivsskildringer, der var farvestrålende og livlige øjebliksbilleder.
Marstrand læste meget, og han benyttede ofte litterære forlæg. Han var dertil også meget teaterglad, hvilket flere af hans genrescener vidner om, der for eksempel er inspireret af vaudeviller, muntre og satiriske viser.


Ret til ændringer forbeholdes.
NB! Ring venligst til LOF og hør om eventuelle programændringer, hvis De ikke deltager første mødegang. Eller se ændringer på hjemmesiderne: www.lofskolen.dk eller http://ibart.dk/ibart.html.

Nummer
21104 - Nye aktuelle udstillinger - Søndag
Første mødegang
søndag den 11.10.20 kl. 11:30 - 12:25
Undervisere
Adresse

Gl Holtegaard, Attemosevej 170, 2840 Holte

Se på kort

Mødegange
4
Ny pris (hold er startet)
Almen
DKK 160,00 640,00
søndag den 11.10.20
Er blevet afholdt
søndag den 29.11.20
Er blevet afholdt
søndag den 14.03.21
Er blevet afholdt
søndag den 25.04.21

Kl. 11:30 - 12:25

Ib Lorenzen

Gammel strandvej 2, 2990 (Indgangen)

Se på kort