• Ib Lorenzen
    Ib Lorenzen er dels uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet, dels uddannet typograf. Han har formidlet kunst på Louisiana i 25 år, og har i næsten lige så mange år holdt foredrag og diskuteret kunst på forskellige museer med kursisterne på forskellige aftenskoler. Foredragene kalder han for ”Kunst på tværs”, fordi det er en blandet landhandel, der har udspring i aktuelle udstillinger, mens museumsbesøgene kaldes "Nye aktuelle Udstillinger".)

Kunst på Tværs

I billeder og ord med kunsthistorikeren Ib Lorenzen. Vi tager pulsen på kunstlivet med lysbilleder, ord og lidt musik. Foredragene behandler de aktuelle kunstudstillinger.


Sæsonens udstillinger byder på følgende:

1. FED LER - På rundfart i keramikkens verden
Gl. Holtegaard viser en gruppeudstilling med vaser og krukker produceret af et udvalg af danske, toneangivende billedkunstnere.

2. Gauguin på Ny Carlsberg Glytotet
I september 2020 åbner museet en stor udstilling centreret om museets egen samling, men suppleret med værker fra en række udenlandske museer og institutioner.
Udstillingen sætter samlingen i et nyt lys, når den med både international samtidskunst, historisk materiale og en nutidig linse gentænker myten om en af fransk kunsts mest ikoniske kunstnere.

3. Baron Arild Rosenkrantz - En excentrisk kolorist. En søgende sjæl. En utraditionel baron.
Arild Rosenkrantz levede det meste af sit liv i udlandet, hvor han med inspiration fra både italienske, franske og engelske kunsttraditioner opnåede stor anerkendelse.
Som blot 20-årig udstillede han sine mytiske og religiøse motiver på den symbolistiske kunstsalon Salon de la Rose + Croix i Paris.
Senere blev han i USA oplært i glaskunst og rejste til England, hvor han med sine harmoniske og farvespektakulære glasruder indgik i den engelske Arts and Crafts-bevægelse.
Rudolf Steiner introducerede Arild Rosenkrantz til Goethes farvelære og farvernes iboende egenskaber, der fik stor betydning for kunstnerens udtryk.


4. Wilhelm Marstrand - Den store fortæller
Marstrand var en eminent kolorist, der mestrede komplicerede kompositioner, og så var han en begavet fortæller.
Netop fortællingen står ofte i centrum i de mange folkelivsskildringer, der var farvestrålende og livlige øjebliksbilleder.
Marstrand læste meget, og han benyttede ofte litterære forlæg. Han var dertil også meget teaterglad, hvilket flere af hans genrescener vidner om, der for eksempel er inspireret af vaudeviller, muntre og satiriske viser.


Ret til ændringer forbeholdes. Yderligere information hos Ib Lorenzen på ibart.dk/ibart.html eller LOF-Skolen på tlf. 45 80 67 00.


Nummer
21102 - Kunst på Tværs
Første mødegang
fredag den 23.10.20 kl. 10:00 - 12:00
Undervisere
Adresse

Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte

Se på kort

Mødegange
4
Ny pris (hold er startet)
Almen
DKK 140,00 560,00
fredag den 23.10.20
Er blevet afholdt
fredag den 04.12.20
Er blevet afholdt
fredag den 19.03.21
Er blevet afholdt
fredag den 07.05.21

Kl. 10:00 - 12:00

Ib Lorenzen

Øverødvej 246 B, 2840 (Per Kirkeby)

Se på kort