• Peter Christensen Teilmann
    Peter Christensen Teilmann, direktør for Teatermuseet i Hofteatret siden 2010. Teilmann har sin egen blog, hvor han kommenterer aktuelle hændelser i museumsverdenen,teaterkulturen og kulturlivet. Han er guide på en anderledes og uprentiøs kultur-rundtur ude på Slotsholmen, som slutter inde i Teatermuseet i Hofteatret. Teilmann er desuden foredragsholder og forfatter til en lang række artikler og bøger. Af artikler er bl.a. bidrag til www.danmarkshistorien.dk om Ludvig Holberg. Af bøger bl.a. Horsens afterbeat (2011) og Kulturliv – institutioner, praksis og formidling. Om bogen hed det i bibliotekernes lektørudtalelse: ”I kraft af overblikket og det store eksempelmateriale er bogen den pt. bedste og mest opdaterede oversigt over og indgang til dansk kulturliv, kulturens institutioner og formidlings-praksis”. Seneste udgivelse er bogen Hofteatret i tiden 1767-2017 i andledning  af Hofteatrets 250 års jubilæum.

Guidet kultur-rundtur på Slotsholmen

Vi starter som oftest på havnefronten ved Den sorte diamant (Det kgl. Bibliotek), og slentrer videre ind omkring kulturens og magtens korridorer forbi Tøjhusmuseet, Dansk Jødisk Museum, Det Kongelige Bibliotek, Finansministeriet, Rigsarkivet og ind på Christiansborg Ridebane, der omkranses af Folketinget, De Kongelige Stalde, Thorvaldsens Museum, Højesteret, Statsministeriet og Slotskirken. Turen på Slotsholmen varer små 45 minutter.

Herefter går vi ind på det atmosfærefyldte Teatermuseet i Hofteatret, hvor den forunderlige historie om politik, teater og kulturhistorie går i et med  Hofteatret, og hvor maskerade og magtspil engang var to sider af samme højdramatiske sag. Efter en lille introduktion til Hofteatrets historie, er der mulighed for at se udstillingerne.

Teatermuseet i Hofteatrets direktør, Peter Christensen Teilmann, er selv guide på denne uhøjtidlig kultur-slentretur ude på Slotsholmen, hvis institutioner i århundreder været en vigtig del af kunstens, krigens, politikkens og magtens centrum.

Prisen for den guidede tur er inkl. entre til Teatermuseet.

Nummer
20291 - Guidet kultur-rundtur på Slotsholmen
Første mødegang
onsdag den 23.10.19 kl. 14:00 - 16:00
Adresse

Teatermuseet, Christiansborg Ridebane 18, 1218 København K

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 175,00
onsdag den 23.10.19

Kl. 14:00 - 16:00

Med Peter Christensen Teilmann

Christiansborg Ridebane 18, 1218 (Teatermuseet)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom