Rundvisning i Vridsløselille Statsfængsel

  - Inklusiv besøg i fængselsmuseet

  Vridsløselille Statsfængsel har i mere end 160 år stået som et kendt vartegn for både bydelen Albertslund og for både danske og udenlandske Olsen Banden-fans.

  Bygget på en øde mark i 1800-tallet stod det 15.000 m² såkaldte ’Forbedringshus på Vridsløselille Mark’ klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadigvæk omkranser fængslets 30.000 m² areal den dag i dag.

  Komplet med sine autentiske fangehuller, sikringsceller, isolationsgårde, volleyballbaner, købmandsbutik, kirke og uddannelsesforløb vidner fængslet ikke blot om grænsen mellem forbrydelse og straf og afsoning og resocialisering. Fængslet vidner også om en historisk lang udvikling i det danske fængsels- og straffesystem, hvor næsten hver en mursten i fængslet fortæller sin egen personlige historie.

  For at invitere alle interesserede med på rejsen, slår Vridsløse nu den ikoniske port op for en historisk rundvisning i dét, der engang var, og dét, der nu vil blive. Som noget helt unikt afholdes vores rundvisninger af tidligere fængselsansatte, som vil kombinere Vridsløses historiske nedslag med personlige anekdoter fra egen hverdag i det lukkede fængsel.

  Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til guiden, og blive klogere på livet bag den ikoniske grønne port.

  Rundvisningen i fængslet varer ca. 90 minutter. Herefter vil der være et besøg i fængselsmuseet med guiden, som kan fortælle mere om udstillingen og de facts og anekdoter, der knytter sig til de udstillede genstande.

  Hele arrangementet varer cirka 2 timer. Rundvisningen i fængslet egner sig ikke til kørestolsbrugere eller gangbesværede.

  Det er skidegodt, Egon!

  LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark

  Praktisk info

  OBS! Rundvisningen i fængslet egner sig ikke til kørestolsbrugere eller gangbesværede.

  INFO: Deltagere skal være fyldt 12 år. 

  Mødested: Senest 5 minutter før start ved den Grønne port på Egon Olsens Vej.


  Nummer
  24027VRID - Rundvisning i Vridsløselille Statsfængsel
  Første mødegang
  torsdag den 08.08.24 kl. 12:00 - 14:00
  Adresse

  Vridsløselille Statsfængsel, Fængselsvej 39, 2620 Albertslund

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Rundvisning
  DKK 250,00
  torsdag den 08.08.24

  Kl. 12:00 - 14:00

  Guide fra Fængselsmuseet

  Fængselsvej 39, 2620 (Indgang)

  Se på kort