• Ib Lorenzen
    Ib Lorenzen er dels uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet, dels uddannet typograf. Han har formidlet kunst på Louisiana i 25 år, og har i næsten lige så mange år holdt foredrag og diskuteret kunst på forskellige museer med kursisterne på forskellige aftenskoler. Foredragene kalder han for ”Kunst på tværs”, fordi det er en blandet landhandel, der har udspring i aktuelle udstillinger, mens museumsbesøgene kaldes "Nye aktuelle Udstillinger".

Nye aktuelle udstillinger - Søndag

Vi besøger højaktuelle kunstudstillinger med kunsthistoriker Ib Lorenzen. Vi mødes til en række fornøjelige søndagsseancer. Vi mødes på udstillingsstedet. Entré betales særskilt, dog med grupperabat.

Statens Museum for Kunst:
Statens Museum for Kunst har efter flere års tilløb samlet en udstilling om Barokken.
Udstillingen viser en sprudlende historie om europæisk barok: En verden af drama og draperinger, teater og trediveårskrig, sanselighed og stærke følelser!.

SMK udstiller kunstnere som Rembrandt van Rijn, Peter Paul Rubens og Margareta Haverman, når historien om en tid præget af alkymi, tro og overtro, heksejagt, krig, kapitalisme og klimaudfordringer, bliver fortalt.

En af grundidéer i Barokken var, at livet er kort og døden er nær, men at man i kunsten kunne få et glimt af evigheden. Den tankegang kom til udtryk gennem et væld af symboler: Timeglas, kranier, sommerfugle, sæbebobler og slukkede stearinlys – alt sammen motiver, som skulle minde betragteren om livets forgængelighed.


Den Hirschsprungske Samling:
Den Hirschsprungske Samling viser et gensyn med Marie Triepcke Krøyer Alfven, hendes billedkunst, indretning og design. Vi ser også nærmere på de kunst og design bevægelser, der findes omkring 1900.

Udstillingen afdækker nye sider af Marie Krøyer, de netværk hun bevæger sig i og de kilder, som hun drager inspiration fra. Omkring 1900 er Marie Krøyer virke inspireret af en udveksling med et dynamisk og frugtbart kunstnerisk miljø - blandt andet den engelske Arts & Crafts bevægelse. Hendes design og talent for indretning danner mode blandt flere af periodens meningsdannere, og hun tilhører således den kunstneriske fortrop i tiden.

Glyptoteket: Joaquín Sorolla – Lys i bevægelse
Joaquín Sorolla (1863-1923) er en af Spaniens mest betydningsfulde malere fra perioden mellem slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. Han er især berømt for sin behandling af lys, farver og naturfænomener. I udstillingen præsenteres væsentlige værker fra Museo Sorolla på Glyptoteket.

Sorolla var mester i at fange solens stråler og refleksioner på vandets overflade, og han skabte livlige malerier fulde af bevægelse. Han var draget af lyset og den brede horisont langs kysten. Sorolla er blevet forbundet med impressionismen på grund af sin interesse for lys, men han kan også ses som en naturalist i sit forsøg på at gengive sine omgivelser så nøjagtigt som muligt med et minimum af forvrængning.

I Danmark vækker Sorolla stærke associationer til den danske kunstnerkoloni, Skagensmalerne, især til kunstneren P. S Krøyer. Sorolla og Krøyer er fra den samme periode og herhjemme omtales Sorolla endda som ”den spanske Krøyer”. Det gør han særligt på grund af deres fælles interesse for friluftsmaleriet, men også fordi de begge skabte atmosfæriske og lysfyldte malerier, der indfangede naturen, folkelivet og hverdagslivets scener.


Ret til ændringer forbeholdes.
NB! Ring venligst til LOF og hør om eventuelle programændringer, hvis De ikke deltager første mødegang. Eller se ændringer på hjemmesiden: www.lofskolen.dk

Praktisk info

NB! Vi mødes på udstillingsstedet. Entré betales særskilt, dog med grupperabat.

OBS! Da udstillingen i foråret 2024 ikke ligger fast, er der heller ikke fastlagt en dato endnu. Du vil få besked om dette, så snart udstillingen ligger fast.

Du skal også være opmærksom på, at der er forskellige møde-tidspunkter på rundvisningerne.

Nummer
24103 - Nye aktuelle udstillinger - Søndag
Første mødegang
søndag den 29.10.23 kl. 15:00 - 15:45
Undervisere
Adresse

Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K

Se på kort

Mødegange
3
Ny pris (hold er startet)
Almen
DKK 320,00 480,00
søndag den 29.10.23
Er blevet afholdt
søndag den 03.12.23

Kl. 11:00 - 11:45

Ib Lorenzen

Stockholmsgade 20, 2100 (Indgangen)

Se på kort

søndag den 18.02.24

Kl. 10:50 - 11:35

Ib Lorenzen

Dantes Plads 7, 1556 (Indgangen)

Se på kort