• Lene Press

    Beklædningsdesigner fra Kunstindustriskolen 1970. Har haft eget firma, har udarbejdet kollektioner og modeller for en række firmaer, og har de sidste 40 år arbejdet fuld tid med undervisning af både lærere (VUC, højskoler, mv), studerende (Design- og Syskolen, Københavns Erhvervs akademi) og kreative mennesker indenfor fritidsundervisningen.

    Dækker bredt alle relevante fag: Design, mønsterkonstruktion, modeludvikling, tilskæring og syning af alle former for beklædning og tilbehør inkl. tasker. Etablerede Design- og Syskolen i 1986, og har været leder af skolen siden 1994.

    Er kreativ og aktiv, en god pædagog, og har undervisningserfaring med alle slags mennesker. Har pt. tilbud indenfor fritidsundervisning - aftener og weekender. Se mere på www.lenepress.dk

Kend din overlocker - introduktion

Dette kursus henvender sig til dem, der vil have fuld glæde af sin overlocker.

På kurset gennemgås korrekt indstilling og brug af overlockeren: Trådning, brug af trykfødder, almindelige og til automatsyning, indstilling af differentialtransport, spændinger og trykfodstryk svarende til stoffet, syning af sømtyper.

Der gennemgåes også overlockteknikker: Endehæftninger, hak, rundinger, hjørner, afslutninger, oplægning, kanter, dæksømme i forskellige bredder og trippelsømme m.v.

Vi afprøver de forskellige sømme i et bredt udvalg af stoffer, herunder nye modestoffer med/uden stræk, og med forskellige tråde.

Model og stofvalg, mønsterteknik og hensyn ved tilskæring, valg af teknik og sømme, syrækkefølge (ikke som ved almindelig syning) diskuteres også.

Deltagerne udarbejder syprøver til egen brug: Sømme (2 og 3 trådet flatlock, dæksømme, kædesømme, rullesømme og kapsømme), oplægninger, isyning af elastikker mv.

Hvor det er relevant syes prøverne i forskellige stoffer.

Deltagerne medbringer deres overlockmaskine.Læreren medbringer maskine med trykfødder og div. udstyr.

Deltagerne kan selv medbringe materialer, men kan også købe det nødvendige på holdet.

Nummer
19676 - Kend din overlocker - introduktion
Første mødegang
lørdag den 09.03.19 kl. 09:00 - 16:00
Undervisere
Adresse

Farum Kulturhus, LOF lokale, 24,2, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 400,00
lørdag den 09.03.19

Kl. 09:00 - 16:00

Med Lene Press

Farum Kulturhus, Stavnsholtvej 3, 3520 (LOF lokale, 24,2)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom